Praktiskt

När är lajvet?

15-17 oktober 2021

Fredag eftermiddag och kväll hålls deltagarträffar och workshops. Lajvet börjar på lördag förmiddag och avslutas sent på kvällen. På söndag förmiddag träffas de som vill för gemensam efterlajvet-brunch. 

Var är det?

På Kapitelhusgården i Visby och andra platser utomhus i staden.

Vem kan delta?

Lajvet har en nedre åldersgräns på 16 år. Under lajvet kommer du att till fots behöva transportera dig till olika platser i Visby, uppskattningsvis en sträcka om två kilometer totalt. Lajvlokalen har två våningar och saknar hiss. 

Vad kostar det?

Lajvet kostar 800 kr per person.
Tack vare LarpFund kan vi erbjuda ett visst antal subventionerade biljetter för 600 kr.

Biljetterna med subventionerat pris är till för personer med ansträngd ekonomi pga tex arbetslöshet, studier eller sjukskrivning. Vi litar på att du inte ansöker om en sådan biljett utan att verkligen behöva den. Om du får en subventionerad biljett kommer vi dela info om kön, ålder och epost med LarpFund. 

Det är helt frivilligt att betala mer än biljettpriset ovan, och om det händer kommer överskottet gå till bättre rekvisita och gladare funktionärer. Blir överskottet väldigt stort kommer det gå till LarpFund och Naturskyddsföreningens arbete mot klimatförändringar.

Du kommer få en bekräftelse på anmlän senast en vecka efter att du anmält dig. Betala senast två veckor efter att du fått din plats bekräftad, annars förlorar du din plats.

Vad ingår?

I priset ingår enklare förtäring på fredag, och lunch, middag och fika på lördag. All mat som serveras är vegansk.

Var ska jag sova?

Vi har bokat 40 platser på vandrarhemmet Fängelset och sovplats där kostar 200 kr per natt. Ange i anmälan om du önskar sova på vandrarhemmet, det är först till kvarn på dessa platser. Det går självklart att ordna eget boende om man hellre vill det.

Hur kommer jag dit?

Deltagarna ordnar själva med transport till lajvet. 

Färjan till Visby avgår från Nynäshamn 11.25 på fredagen, och på söndagen kan man välja mellan att åka tillbaka 07.30 eller 16.00. Från färjeterminalen i Visby är det gångavstånd till vandrarhemmet och även till Kapitelhusgården. Vi har inga krav på att deltagarna har tillgång till bil på ön. På grund av det rådande läget rekommenderar vi att man bokar en återbetalningsbar biljett. En biljett tur och retur kostar omkring 600 kr per person. 

Se till att boka färja i tid!

Vad behöver jag ha med mig?

Kläder och egen rekvisita till din roll. Vi kommer tidvis att vara utomhus under lajvet, så tänk på att ta med kläder efter väder. Det kan vara kallt och blött i Visby i oktober. 

Hur anmäler jag mig?

Anmälan görs genom att fylla i vårt anmälningsformulär som du hittar längst ner på sidan Anmälningsinfo.

Vad händer om lajvet ställs in?

Beslut om ifall lajvet kommer att vara möjligt att genomföra eller ej kommer att tas senast 15/9. Om läget är sådant att vi då måste ställa in kommer deltagaravgiften att återbetalas i sin helhet.

Vad händer om jag får förhinder?

Om du avbokar senast 22/8 återbetalas avgiften.

Foto Frida Gamero