Brandh

“Vi lever mitt ibland människorna. Inte strax bredvid, som Vinter, inte ovanför, som du Lac, utan mitt ibland dem. Därför känner vi dem bäst, och känner bäst vad det är att vara magisk. Vi vet vad som är lika, och precis hur livet skiljer sig när man har magin i sitt blod.”

Brandh har alltid levt med människorna, mitt ibland dem. Somliga säger att de utnyttjar människors sökande efter mening och något större genom att sälja dem billiga trick i sina seanser och tarotaffärer, men Brandh menar att de ändå – till skillnad från de långt många fler mänskliga tarotaffärsägare som finns därute – levererar ett uns av sanning, ett uns av riktig magi till den törstande människoskaran. Brandh var också den familj som drabbades hårdast av häxprocessen, en process som inte var riktad mot magiker och ändå främst drabbade människor. Men just eftersom Brandh levde ibland människorna slog den även mot dem. Det är därför en del i familjen väljer att bära den toppiga häxhatten, att ta tillbaka den från de människor som historiskt har associerat den med ondska, djävulsdyrkan och svart magi. 

Eftersom Brandh lever nära människorna är det vanligt att det är de som fångar upp nya vildfödda magiker. Detta gör att Brand är en förhållandevis stor familj med ovanligt starka band till det mänskliga samhället. 

Spel: vardaglighet vs det magiska 

Foto Filip Sandell